Lenen

Leningen
Soms is het fijn om even wat extra krediet te hebben voor bijvoorbeeld een duurdere aankoop, zoals een nieuw interieur of televisie, dat begrijpen wij van PersoonlijkFailliet.nl als geen ander. U kunt dan een lening afsluiten. Op deze manier beschikt u over het  extra bedrag dat u nodig heeft voor uw aankoop.

Tegenwoordig zijn er diverse soorten leningen die u kunt afsluiten bij verschillende banken en aanbieders. Een lening kan een korte of lange looptijd hebben. Het hangt van het bestedingsdoel af  voor welke soort lening u kiest. Een lening of krediet is vooral ideaal als u wat meer financiële ruimte nodig heeft. 

Een doorlopend krediet
Met een doorlopend krediet kunt u bij de bank een limiet krijgen tot een bepaald bedrag, bijvoorbeeld een krediet van 5000 euro. Een doorlopend krediet is vooral handig wanneer u extra geld nodig heeft voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld een nieuwe televisie en computer. De aflossing van het krediet begint op het moment dat u het bedrag of een deel ervan heeft opgenomen. Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en het afgeloste bedrag is weer opnieuw opneembaar. U bepaalt zelf hoe lang u het krediet in stand houdt. 

Een persoonlijke lening
Wanneer u een persoonlijke lening afsluit, dan kunt u een van tevoren vastgesteld bedrag lenen van de bank. De hoogte van de rente en de looptijd staan vast. Deze lening is vooral geschikt voor de aankoop van een product met een bepaalde levensduur bijvoorbeeld een caravan of een boot. De looptijd van de lening wordt afgestemd op de levensduur van het product.

Postorderkrediet
Hierbij kunt u een product kopen of afbetaling bij een postorderbedrijf, zoals een nieuwe wasmachine, computer of interieur. Postorderbedrijven bieden hun producten vaak aan via internet en catalogi. De rekening betaalt u in termijnen. U kunt aankopen doen tot een bepaald limiet, bijvoorbeeld 1000 euro. Wanneer het bedrag weer is afgelost kunt u opnieuw spullen aanschaffen.

Rood staan
Op veel betaalrekeningen kunt u rood staan tot een bepaald bedrag. Over deze roodstand hoeft geen rente betaald te worden.

Flitskrediet
Er zijn veel bedrijven die via een internet een lening aanbieden. Hierbij gaat het vaak om kleine leningen voor enkele tientallen tot maximaal 500 euro. Zo´n soort lening wordt ook wel flitskrediet genoemd. Deze leningen moeten vaak binnen een korte tijd weer worden terugbetaald. De looptijd van een flitskrediet is maximaal drie maanden, maar is meestal een tot drie weken. Het afsluiten gaat vaak erg snel, soms beschikt u al binnen tien minuten over uw geld.

.